Strategievorming moet leiden tot snellere successen: formulering en implementatie schuiven steeds meer in elkaar

dialoog

Hoe bepaal ik wat mijn organisatie wel moet doen en wat niet? Hoe maak ik de juiste keuzes die draagvlak hebben bij alle stakeholders? Hoe mobiliseer ik belanghebbenden voor de uitvoering?

Het is mogelijk om binnen afzienbare tijd een onderscheidende en haalbare strategie te formuleren.  De tijd van eerst goed studeren, volledig uitgewerkte plannen maken, die bespreken met stakeholders en daarna implementeren, is voorbij. Ontwikkelingen gaan razendsnel en lijken steeds complexer en minder eenduidig. In het proces van strategievorming moet recht worden gedaan aan de snelheid en complexiteit van ontwikkelingen. Strategievorming moet leiden tot snellere successen en dus tot tijdverdichting tussen formuleren en realiseren: formulering en implementatie schuiven steeds meer in elkaar.

Dat vraagt om een aanpak om de juiste keuzes te kunnen maken die ook draagvlak hebben, waardoor ze direct in actie kunnen worden omgezet. Een aanpak die relevante belanghebbenden ervoor mobiliseert en motiveert.

 De Strategische Dialoog
Voor ons is strategievorming, naast inhoud, ook een proces voor het creëren van betrokkenheid door dialoog tussen u en uw stakeholders over de toekomst van uw organisatie.
Advertenties

Over Luddo Oh
Luddo Oh, bedrijfseconoom, heeft meer dan 20 jaar advieservaring in het begeleiden van organisaties met een financieel vraagstuk. Zijn specialisatie ligt op het snijvlak van financieel management en strategie. Hij adviseert klanten in de industrie, financiële en zakelijke dienstverlening. Hij heeft diverse projecten uitgevoerd op het gebied van reorganisaties, overhead doorlichtingen, fusies, benchmarking, kostenreducties, cost management, performance management, businessplanning en scenario analyse.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: