De kracht van de dialoog – Het betrekken van medewerkers, klanten en partners bij het strategieproces zorgt voor meer draagvlak en levert waardevolle inzichten

SterkeLeider

Voer de dialoog

Door medewerkers bewust te betrekken en een rol te geven in het strategieproces wordt de kennis en ervaring binnen het bedrijf optimaal gebruikt en ontstaat er meer draagvlak voor de verandering.
Dialoog impliceert echter geen democratie: uiteindelijke keuzes worden wel degelijk gemaakt door de  verantwoordelijken. Een Raad is van toegevoegde waarde als objectieve sparringpartner. Ook het betrekken van huidige en potentiële klanten biedt waardevolle inzichten.

Reflecteer en kijk vooruit

Berenschot hanteert de methodiek van de Strategische Dialoog®. Door de dialoog aan te gaan met experts, toeleveranciers, (potentiële) klanten en medewerkers komen mogelijkheden voor nieuwe producten, diensten en samenwerkingsvormen sneller boven en neemt het risico op tunnelvisie af. De waan van de  dag regeert en juist daarom is het goed af en toe even stil te staan, te reflecteren én vooruit te kijken: zijn we nog op de goede weg, hoe kunnen we voldoende toegevoegde waarde blijven leveren? Dit op een pragmatische manier en met behoud van de unieke cultuur waarin daadkracht, optimisme en ondernemerschap centraal staan.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: