2015 volgens Joris de Bie

Binnenkort verschijnt hij weer: de 9e editie van het Berenschot Strategy Trends onderzoek. In die publicatie kijken we naar de belangrijkste strategische issues die in de boardroom worden besproken. Vooruitlopend daarop geven Berenschotters hun visie voor het komend jaar: wat verwachten zij én wat hopen zij?

Bie_de_Joris_40Vandaag: Joris de Bie, senior managing consultant leiderschap en organisatieontwikkeling

Mijn verwachting voor 2015:

ik was aangenaam verrast te horen van een groep ondernemers in de industrie in de regio rondom Tilburg op 5 januari, die ik mocht vertellen over internationaal ondernemen, dat zij al veelvuldig gebruik maakte in de eigen productie  van 3D printing en dat het tipping point van verhoogde kwaliteit en verlaagde kosten een echte innovatie kans bood aan hun klanten. Kijk, zo leuk kan vernieuwing zijn. Ik verwacht er meer van te horen in het komende jaar.

Mijn hoop voor 2015:

dat meer aandacht uit zal gaan in bedrijven naar het stimuleren van leiderschap in organisaties in verandering. Uiteindelijk is aandacht besteden aan het uitnutten van talenten uit de eigen organisatie de relatief goedkoopste en de beter versneller voor performance. Erkenning, leren, innoveren, motivatie en prestatie zijn toch de dingen die mensen nodig hebben. Mensen werken niet voor een bonus, maar wel voor de erkenning van hun individuele bijdrage aan het resultaat van de onderneming. Ik kreeg een handgeschreven kaartje met een persoonlijke verwijzing naar mijn bijdrage in een veranderingsproces wat succesvol is verlopen. Ik heb het bewaard.

Advertenties

Over Roel van Lanen
Roel van Lanen has international experience in the fields of strategy, finance, corporate recovery and business growth. Roel has extensive experience advising clients on strategic issues ranging from scenario planning to cost reductions. Additionally he supported companies through complex operational changes. Currently Roel works as a senior strategy consultant with Berenschot in the Netherlands, primarily focusing on organizational development and efficiency, strategic market studies, and complex (international) restructuring efforts. Customers typically work in financial and professional services, as well as utilities (energy), health care, and production industry. Roel is an experienced program- and projectmanager who regularly teaches workshops and holds lectures, and publishes articles on strategy in various media and on his blog, Business Strategies.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: