2015 volgens Martijn Röfekamp

Binnenkort verschijnt hij weer: de 9e editie van het Berenschot Strategy Trends onderzoek. In die publicatie kijken we naar de belangrijkste strategische issues die in de boardroom worden besproken. Vooruitlopend daarop geven Berenschotters hun visie voor het komend jaar: wat verwachten zij én wat hopen zij?

Röfekamp Martijn_40Vandaag: Martijn Röfekamp, managing consultant financiering en capital consulting

Mijn verwachting voor 2015:

is dat bedrijven in 2015 weer substantieel meer mensen gaan aannemen. Door reorganisaties in de afgelopen jaren en de voorzichtige economische groei in 2014, is binnen organisaties veel werk verzet met minder mensen dan voor de crisis. Overal om je heen in het bedrijfsleven zie je dat de grenzen aan de personele capaciteit nu zijn bereikt. Bedrijven die in 2015 verder willen groeien en innoveren hebben daarvoor meer mensen nodig of moeten deze capaciteit extern betrekken. Door deze werkgelegenheidsgroei, groeit het consumentenvertrouwen en de bestedingen, die de economische opleving weer verder doet aanwakkeren.

Mijn hoop voor 2015:

is dat bedrijven onderkennen dat hun businessmodel, net als de businessmodellen van veel bedrijven in andere sectoren, onder druk staat. Toenemende wereldwijde concurrentie, fragmentatie van markten en convergentie van technologieën dwingen bedrijven continu strategisch te vernieuwen. Als de crisis al ergens goed voor is geweest dan is het dat het bedrijven heeft gedwongen om naar hun business te kijken en potentie te ontdekken en te ontwikkelen, vaak door nieuwe combinaties van kennis en middelen. Nu de economie weer opleeft is het zaak deze grondhouding vast te houden. Zo is samenwerken om te innoveren inmiddels nauwelijks meer een keuze. Het is voor veel bedrijven noodzakelijk. Kennis en expertise om te innoveren bevinden zich in toenemende mate buiten het bedrijf.

Advertenties

Over Martijn Röfekamp
Martijn is Managing Consultant bij Berenschot en werkzaam op het raakvlak van strategie en financiering. Hij adviseert klanten in de industrie, financiële en zakelijke dienstverlening en de (semi-)publieke sector. Martijn is trekker van Berenschot Capital Consulting dat ondernemers een duidelijk inzicht verschaft in het waardepotentieel van hun bedrijf. Met dit inzicht ondersteunt hij ondernemers bij vinden en verwerven van publieke en private financiering voor het realiseren van hun groeiplannen. Organisaties in de (semi-)publieke sector helpt Martijn bij het organiseren en financieren van samenwerkingsprojecten die een bijdrage leveren aan de versterking van de organisatie zelf én de lokale of regionale economie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: