Het Duurzame Werken betaalt zich altijd terug

Utrecht, 11 oktober 2011 – Als het Nieuwe Werken goed doordacht wordt opgezet, betaalt de investering zich altijd terug en is een combinatie met duurzaamheid prima mogelijk. Dat concludeert adviesbureau Berenschot na een recent gehouden bijeenkomst over het Nieuwe Werken van de High Level Group.  Dat is in Nederland het belangrijkste platform voor project- en programmamanagers HNW. Ruim vijftig van hen  (werkzaam voor meer dan twintig grote Nederlandse werkgevers) waren aanwezig.

De door Berenschot georganiseerde meeting stond in het teken van duurzame kantorenbouw en kantoorinrichting. Dit onderwerp werd aan de hand van een aantal praktijkcases en discussie  belicht. Volgens adviseur Edwin Lambregts van Berenschot heeft een combinatie van duurzaamheid met moderne manieren van werken positieve effecten op de drie P’s: people, planet en profit. “Door het aantal vierkante meters kantoorruimte terug te dringen en werknemers meer keuze te geven in waar en wanneer zij werken, kunnen kosten worden bespaard. Ook het energieverbruik en de CO2 uitstoot nemen drastisch af. Bovendien leidt een nieuwe en vrijere manier van werken tot tevredener en productievere werknemers”, aldus Lambregts, die de bijeenkomst samen met Karl Riesebosch van Tensor organiseerde.

Eén van de sprekers was huisvestingsadviseur Michel de Haan van Procore. Hij benadrukte dat bedrijven die met duurzaamheid en Het Nieuwe Werken aan de slag gaan goed moeten bedenken welke stijl van kantoorinrichting bij hen past. Zowel in look & feel als in functionaliteit moet het gebouw uitstralen waar de organisatie voor staat. Het is zaak dat medewerkers én klanten zich er in herkennen. Duidelijk werd dat Het Nieuwe Werken staat of valt met een stevige betrokkenheid van het topmanagement. Over de aanpak die vervolgens gevolgd moet worden verschillen de meningen. De ene organisatie kiest voor de organische weg, terwijl andere geloven in een strak geredigeerde aanpak vanuit één centraal concept.

De High Level Group HNW is een netwerk voor en door professionals. Het is het belangrijkste platform in Nederland waar programma- en projectmanagers bijeenkomen om ideeën over het Nieuwe Werken met elkaar uit te wisselen. Het platform komt vier á vijf keer per jaar bijeen en is alleen toegankelijk op basis va persoonlijke uitnodiging. Adviesbureau Berenschot is initiatiefnemer en organisator van de bijeenkomsten. De volgende staat gepland op 2 december en gaat over de impact van cloud computing en bring-your-own-device (BYOD) op Het Nieuwe Werken. Begin 2012 zal Berenschot een High Level Group organiseren waarin de veranderstrategie centraal staat.

Voor meer informatie over de High Level Group of duurzaamheid en Het Nieuwe Werken kunt u zich wenden tot Edwin Lambregts, managing consultant voor Het Nieuwe Werken bij Berenschot, e.lambregts@berenschot.nl

Advertenties

Over Roel van Lanen
Roel van Lanen has international experience in the fields of strategy, finance, corporate recovery and business growth. Roel has extensive experience advising clients on strategic issues ranging from scenario planning to cost reductions. Additionally he supported companies through complex operational changes. Currently Roel works as a senior strategy consultant with Berenschot in the Netherlands, primarily focusing on organizational development and efficiency, strategic market studies, and complex (international) restructuring efforts. Customers typically work in financial and professional services, as well as utilities (energy), health care, and production industry. Roel is an experienced program- and projectmanager who regularly teaches workshops and holds lectures, and publishes articles on strategy in various media and on his blog, Business Strategies.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: