Goedkoop innoveren en processen verbeteren

Vernieuwde ESF-subsidie voor sociale innovatie, vitale bedrijven

Werkgevers kunnen dit jaar en ook in 2012 18.000 euro subsidie ontvangen voor sociale innovatie. Sociale innovatie is het investeren in mens en organisatie met als doel de arbeidsproductiviteit en arbeidsparticipatie te vergroten. Sociale innovatie kan bereikt worden door vernieuwing van werkprocessen en arbeidsverhoudingen en het maximaal benutten van competenties van werknemers.

De subsidie wordt gefinancierd uit het Europees Sociaal Fonds (ESF). Binnen het ESF biedt Actie E specifiek subsidie voor werkgevers om een externe adviseur in te huren. Deze adviseur voert een project uit waarmee bedrijfsprocessen worden verbeterd of de duurzame inzetbaarheid wordt vergroot.

De regeling is onlangs gewijzigd: naast de bestaande thema’s “procesverbetering” en “arbeidstijdenmanagement” wordt nu ook gefocust op het thema “duurzame inzetbaarheid”. Procesverbetering is het binnen de arbeidsorganisatie(s) verbeteren, herschikken en innoveren van bedrijfsprocessen.

Duurzame inzetbaarheid ziet toe op het stimuleren van regionale en intersectorale arbeidsmobiliteit van werknemers, arbeidstijdenmanagement, het bevorderen van gezond, vitaal en veilig werken of het bevorderen van zelfredzaamheid op de werkvloer.

Daarnaast zijn de administratieve lasten beperkt: de subsidie kan simpel en snel worden aangevraagd en afgerekend. Deze subsidie is zodoende ook aantrekkelijk voor kleine en middelgrote ondernemingen.

De subsidie bedraagt 75% van de kosten met een maximaal subsidiebedrag van 18.000 euro. Voor de berekening van de subsidie wordt het uurtarief van de ingehuurde adviseur gemaximeerd op 125 euro (exclusief btw). De kosten van de adviseur moeten minimaal 13.000 euro bedragen.

Aanvragen kunnen worden ingediend van 3 oktober 2011 tot en met 31 december 2012 – klik hier.

Voor meer informatie, klik op onderstaande presentatie:

ESF actie

View more presentations from Roel van Lanen
Advertenties

Over Roel van Lanen
Roel van Lanen has international experience in the fields of strategy, finance, corporate recovery and business growth. Roel has extensive experience advising clients on strategic issues ranging from scenario planning to cost reductions. Additionally he supported companies through complex operational changes. Currently Roel works as a senior strategy consultant with Berenschot in the Netherlands, primarily focusing on organizational development and efficiency, strategic market studies, and complex (international) restructuring efforts. Customers typically work in financial and professional services, as well as utilities (energy), health care, and production industry. Roel is an experienced program- and projectmanager who regularly teaches workshops and holds lectures, and publishes articles on strategy in various media and on his blog, Business Strategies.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: