Een crisis komt nooit alleen

Nu wordt zelfs Aalberts geraakt door de crisis en worden 655 banen geschrapt.janaalberts

De financiële crisis raakt ook Jan Aalberts (68), het afgelopen decennium een van de succesvolste ondernemers van Nederland. Het door hem in 1975 opgerichte Aalberts Industries moet in 2008 650 banen schrappen. Voor de eerste keer in vijftien jaar weet Aalberts dit jaar de winst niet te verhogen. Het aandeel Aalberts maakte gisteren op het Damrak dan ook een flinke smak. (FD 17 oktober 2008)

 Een maand geleden had ik nog een bericht geplaatst dat Aalberts tot het selecte groepje van 20 bedrijven behoort die de afgelopen 8 jaar stug zijn doorgegroeid in omzet en fte’s.

Up-in-the-downturn

Aalberts zit natuurlijk in de automotive. De automobiel industrie heeft veel last van de crisis en maakt  al een tijdje een moeilijke tijd door. Helaas is Aalberts dus niet immuun.

Een crisis komt nooit alleen en dus zal het ene na het andere schandaal komen boven drijven. Na de investment banks komen nu de eerste fraude zaken aan het licht. Hedgefunds zijn als piramide spel gelanceerd en storten nu in elkaar. Waarschijnlijk is dit slechts het begin.

Tijd om tijdens de kerstdagen de plan de campagne goed te overdenken en hopen dat de ellende bij de bron wordt aangepakt in plaats van symptoom bestrijding en pappen en nat houden.

Advertenties

Over Luddo Oh
Luddo Oh, bedrijfseconoom, heeft meer dan 20 jaar advieservaring in het begeleiden van organisaties met een financieel vraagstuk. Zijn specialisatie ligt op het snijvlak van financieel management en strategie. Hij adviseert klanten in de industrie, financiële en zakelijke dienstverlening. Hij heeft diverse projecten uitgevoerd op het gebied van reorganisaties, overhead doorlichtingen, fusies, benchmarking, kostenreducties, cost management, performance management, businessplanning en scenario analyse.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: